Zupa koperkowa
Jeśli nie macie za dużo czasu na przygotowanie pożywnego, zdrowego posiłku mam na to radę. Wystarczy jedno opakowanie zupy koperkowej firmy SyS, a obiad będziecie mieć gotowy w 20 minut!
Wystarczy 1 garnek, 1 litr wody i 1 łyżka masła a za chwilę mamy pyszną, naturalną, bez konserwantów i barwników zupę tak smaczą jak od mamy. To zupa o intensywnym smaku koperku z lekką nutą cytrynową z dużą ilością ryżu. Dla mnie na prawdę pyszna!
Polecam do wypróbowania
Składniki:
ryż, mleko odtłuszczone w proszku, mąka ziemniaczana, sól, koperek suszony (4%), ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone 2% (marchew, pasternak, por, lubczyk, natka selera), suszony koncentrat cytryny, pieprz czarny.
Sposób przygotowania:Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu. Dopraw do smaku i podawaj.