Wesołych Świąt i smacznego jajka

 

Moi Kochani!


Na te święta pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia: zdrówka, szczęścia, miłości, wspaniałych chwil w gronie najbliższych wśród pysznych babek, mazurków, serników i oczywiście smacznego jajka ;-)


Te na zdjęciu jajeczka, których skorupka to czekolada, białko to masa serowa, a rolę żółtka pełni konfitura morelowa. Przygotowałam je w prezencie dla bliskich mi osób, mam 
nadzieję, że się spodobają ;-)

WESOŁEGO ALLELUJA!

 

Składniki:

12 jajeczek czekoladowych (pustych w środku)

250 g serka homogenizowanego waniliowego

1 1/2 łyżeczki żelatyny

1/5 szklanki wody

60 g śmietany kremówki

12 małych łyżeczek konfitury morelowej

 

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, następnie dodać serek i rozpuszczona żelatynę. Dokładnie wymieszać.

Jajeczka otworzyć, ucinając wierzch ostrym nożem, nakładać serkowe „białko”, odstawić do stężenia masy. Na koniec udekorować konfiturą morelową robiąc „żółtko” na każdym wierzchu jajka.

Smacznego!


Comments are closed.