Ucierane ciasto z brzoskwiniami i wiśniami

Owocowy raj :)

 

Ciasto jest bardzo, ale to bardzo szybkie w wykonaniu , robi się je w oka mgnieniu, a do tego jest bajecznie dobre Jest delikatne, wilgotne, z chrupiącą skórką, z miękkimi owocami. Nie spodziewałam się, że wyjdzie takie pyszne!

 

 

Składniki:

1 szklanka mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru

1/2 szklanki oleju

1/2 opakowania cukru waniliowego

2 jajka

1 szklanka pokrojonych w kostkę brzoskwiń z puszki

1/2 szklanki wydrylowanych wiśni z syropu lub kompotu

płatki migdałów do posypania wierzchu ciasta

 

Jajka utrzepać mikserem, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić na pusystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej. Ciasto jest dość gęste. Część ciasta wyłożyć w wysmarowanej masłem i oprószonej kaszką manną foremce (użyłam keksówkiodługości 20 cm), na niej ok. 1/3 owoców. Przykryć je resztą ciasta – nie przejmując się tym, że jest to warstwa dość cienka. Wierzch ozdobić owocami, posypać płatkami migdałów.

Piec ok. 50 – 60 minut w temperaturze 180oC.

Smacznego ; )