Trufle czekoladowo – migdałowe w kształcie serc
Co słodkiego przygotowaliście dla swoich Połówek z okazji święta Zakochanych?
Mój podarunek to trufle czekoladowo- migdałowe w kształcie serc. Mleczne, intensywnie czekoladowe z dodatkiem mielonych migdałów. Rozpływającą się w ustach.
Happy Valentine’s Day ; )
Składniki na 18 sztuk:
100 g masła
100 g mlecznej czekolady
50 g gorzkiej czekolady
50 cukru pudru
50 g mielonych migdałów
Miękkie masło zmiksować na puszysty krem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuścić, ostudzić i dodawać małymi porcjami na przemian z migdałami do masła. Masę schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Następnie formować kulki i od razu obtaczać w kakao lub użyć silikonowej foremki do kostek lodu w dowolnym kształcie (u mnie serca), które wypełnić truflową masą. Wstawić do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyjmować serca (tak jak kostki lodu) i obtaczać w kakao.
Trufle przechowywać w lodówce.
Smacznego!