Sorbet malibu
Gorąco Ci?
Pyszny, bardzo orzeźwiający, bardzo prosty i szybki owocowo – alkoholowy sorbet idealny na lato! Spróbujcie, a przekonacie się sam!
Polecam i życzę miłego dnia ; )
Składniki na 4 małe porcje:
1 puszka ananasów z puszki
5 łyżek mleczka kokosowego
2 łyżki likieru kokosowego
listki mięty do dekoracji
Ananasy wyjąć z puszki, odcedzić od syropu i zmiksować w blenderze, włożyć masę do pojemnika i zamrozić przez co najmniej 8 godzin w zamrażalce. Następnie wyjąć zamrożone owoce, włożyć z powrotem do blendera, dodać mleczko kokosowe, likier i zmiksować wszystko na gładką masę (około 15 sekund).
Przełożyć do salaterek, udekorować listkiem mięty i od razu podawać.
Smacznego!