Muffinki z truskawkami
Bardzo delikatne, puszyste, mięciutkie muffinki na jogurcie z dodatkiem owoców truskawek.
Polecam
Składniki:
100 g masła
280 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
sól
2 jajka
100 g cukru
2 łyżki cukru z wanilią
250 g jogurtu naturalnego
200 g truskawek
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Jajka roztrzepać, dodać cukier i cukier waniliowy, roztopione masło i jogurt. Połączyć obie masy, tak aby wszystkie składniki były wilgotne. Dodać drobno pokrojone truskawki. Foremki napełnić masą do 3/4 wysokości.
Piec w 180oCok 25 min. w temperaturze do suchego patyczka.
Wystudzić na kratce.
Smacznego!