Jogurtowe babeczki kakaowe z kremem




 

Pyszne, lekkie, wilgotne i bardzo delikatne babeczki kakaowe, na jogurcie (zamiast jogurtu wiśniowego możecie dodać swój ulubiony lub naturalny) posmarowane z wierzchu kremem kanapkowym. 

Nie macie pomysłu na niedzielny deser? To bardzo dobrze się składa, bo te babeczki to szybki sposób na coś słodkiego. Polecam

i życzę miłego dnia,

a ja wracam z powrotem do książek : /


Składniki na 12 babeczek:

1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 – 1/2 szklanki cukru (zależy jak słodki jest jogurt)

3 łyżki kakao

2 jaja

350 g jogurtu owocowy  (u mnie wiśniowy) lub naturalny 

100 g stopionego masła

W jednej misce połoczyć suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać dokładnie łyżką.
Napełnić foremki do 2/3 wysokości papilotek.

Piec 15 – 20 minut (do suchego patyczka) w 180oC.

Po ostygnięciu wierzch udekorować ulubionym masłem (np. nutella, albo milky way)

Smacznego!

 



Comments are closed.