Czekoladki z nadzieniem na Walentynki
Powiedz „Kocham Cię” w słodki sposób.
Z okazji Walentynek czekoladki w kształce serc. Pyszne, czekoladowe, delikatne z mlecznym nadzieniem, szczyptą chili i chrupiącym orzechem w samym środku.
Życzę dużo miłości przez cały dzień!
Składniki na 10 czekoladek:
150 g czekolady mlecznej
2 łyżki masła
1 łyżka słodkiej śmietany 30%
20 mniejszych lub 10 większych orzechów laskowych
szczypta sproszkowanego chili
100 g mlecznej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wysmarować łyżeczką lub pędzelkiem foremki (u mnie na lod w kształcie serc) i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
W Tym czasie rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g mlecznej czekolady, dodać masło, śmietankę, szczyptę chili i gotować na delikatnym gazie aby masa zgęstniała. Ostudzić.
Do każdej foremki nałożyć nadzienie, na środek każdej czekoladki położyć jeden lub dwa orzechy. Odstawić na 10 minut.