Crusty Hard Rolls

Crusty Hard Rolls2 Crusty Hard Rolls3

Crusty Hard Rolls

Crusty Hard Rolls4

 

Bułki mega puszyste, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z zewnątrz chrrrupiące i posypane makiem – przedstawiam Wam Crusty Hard Rolls :)

Polecam upiec bułki we własnym domu!
Miłej niedzieli :)

 

Źródło: Piekarnia Tatter

Składniki:

780 g mąki
500 g letniej wody
15 g swieżych drożdży
1 łyżka cukru
2 łyżeczki soli

Zaczyn przygotować z 260 gram mąki, letniej wody, cukru i drożdży. Wszystko wymieszać w misce i zostawić w cieple na 15 minut.

Do zaczynu dodać resztę mąki i sol i wyrobić elastyczne ciasto. Zostawić na 1 godzinę, znów zagnieść i ponownie zostawić do fermentacji na godzinę.

Gotowe ciasto podzielić na 20 części, zawinąć w lekkie kule i pod przykryciem zostawić na 15 minut. Następnie z każdej kuli ukształtować owalne bułeczki. Ułożyć je na naoliwionej blasze i pozwolić im wyrastać przez 30 minut. Piec rozgrzać do 220C. Przed włożeniem do pieca, bułki posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem i posypać makiem. Naciąć wzdłuż i wsunąć do pieca. Piec 25 min. Wystudzić na kratce.

Smacznego!

Crusty Hard Rolls6

Crusty Hard Rolls5

Comments are closed.