Kolejna propozycja Gellwe, chyba to już ostatnie babeczki w moim
wykonaniu.
Delikatne, puszyste babeczki wypełnione nadzieniem różanym.
Bardzo leciutkie i smaczne!
Zasmakują każdemu
Przygotowanie nadzienia:
Wlać wodę do szklanki, wsypać zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszać przez ok. 1 min. Odstawić na ok. 5 min. do zgęstnienia.
Przygotowanie babeczek:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić
12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min.).
Połowę ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. ? łyżki). Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18 -20 min. (bez termoobiegu).
??