Nowość Gellwe.

Babeczki intensywnie czekoladowe z nadzieniem z d?ojrzałych owoców banana. Idealnie smakują do popołudniowej kawy i świetnie sprawdzają się jako przekąska między zajęciami.

Polecam, są naprawdę bardzo smaczne!

Słodkiego dnia ;-)

Przygotowanie nadzienia bananowego:

Banana pokroić i rozgnieść widelcem. Mleko wlać do szklanki, wsypać zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia, wymieszać, dodać rozgniecionego banana  i energicznie wymieszać całość przez ok. 1 min. Odstawić na ok. 5 min. do zgęstnienia.

 

Przygotowanie babeczek:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 

12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min.).

Połowę przygotowanego ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1/2 łyżki). Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18 -20 minut (bez termoobiegu).