To już ostatnie babeczki z serii Gellwe na licencji Disney’a. Przesłodkie i przeurocze mini babeczki dla prawdziwych księżniczek ;-) Ciasto o smaku truskawkowym z delikatnym waniliowo-truskawkowym kremem, udekorowane perełkami księżniczek sprawią, że poczujecie się wyjątkowo.

Polecam, bo to świetna zabawa dla całej rodzinki ;-)

 

Przygotuj:

do wypieku babeczek

2 jajka

100 ml oleju (ok. 10 łyżek)

75 ml wody (ok. 8 łyżek)

 

do sporządzenia krem:

150 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę więcej niż ? szklanki)

Sposób przygotowania babeczek:

1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 20 papierowych foremek.

2. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika.

4. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!).

5. Po upieczeniu babeczek wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.

Sposób przygotowania kremu:

1. Do wysokiego naczynia wlać 150 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.

2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.

3. Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką.

Smacznego ;-)