Babeczki KSIĘŻNICZKI z perełkami książniczek
To już ostatnie babeczki z serii Gellwe na licencji Disney’a. Przesłodkie i przeurocze mini babeczki dla prawdziwych księżniczek Ciasto o smaku truskawkowym z delikatnym waniliowo-truskawkowym kremem, udekorowane perełkami księżniczek sprawią, że poczujecie się wyjątkowo.
Polecam, bo to świetna zabawa dla całej rodzinki
Przygotuj:
do wypieku babeczek
2 jajka
100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
75 ml wody (ok. 8 łyżek)
do sporządzenia krem:
150 ml bardzo zimnego mleka z lodówki (trochę więcej niż ? szklanki)
Sposób przygotowania babeczek:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 20 papierowych foremek.
2. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej i wodę, a następnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Przygotowane ciasto przełożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. 1 łyżce, do 2/3 wysokości foremek) i natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika.
4. Piec babeczki na środkowym poziomie piekarnika 16-18 minut (bez termoobiegu!).
5. Po upieczeniu babeczek wyjąć je z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.
Sposób przygotowania kremu:
1. Do wysokiego naczynia wlać 150 ml mocno schłodzonego mleka z lodówki, a następnie wsypać zawartość saszetki z mieszanką do kremu.
2. Przy pomocy miksera ubijać na najwyższych obrotach przez 2-3 min. do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
3. Babeczki udekorować kremem i posypać wg uznania posypką.
Smacznego