Babeczki czekoladowe z nadzieniem kokosowym
Wypróbowałam nowość firmy Gellwe.
Babeczki czekoladowe z nadzieniem kokosowym. Są przepyszne! Delikatne, wilgotne, intenstywnie czekoladowe ciasto z nadzieniem z prawdziwych kokosów.
Bardzo proste i szybkie do zrobienia.
Dzisiaj pierwszy raz próbowałam dostać się do wnętrza kokosa. Po 10 minutach, dosłownie rąbania w niego nożem otworzyłam go ;D satysfakcja bezcenna a kuchnia cała w częściach kokosa
Na pewno będzie kolejny raz!
Słodkiego wieczoru
Składniki do przyrządzenia ciasta:
2 jajka
75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
75 ml mleka (ok. 8 łyżek)
Składniki do sporządzenia nadzienia:
100 ml mleka (ok. 10 łyżek)
1. Przygotowanie nadzienia:
Wlać mleko do szklanki, wsypać zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszać przez ok. 1 min. Odstawić na ok. 5 min. do zgęstnienia.
2. Przygotowanie babeczek
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić 12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min.).
Połowę ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. ? łyżki). Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18 -20 min. (bez termoobiegu).
Smacznego
?