Babeczki mocno czekoladowe
?
Wracam, ale tylko na chwilę, bo mamy mały problem z internetem w mieszkaniu. Pochwalę się tylko, że obroniłam się na 5 i mam już wakacje!
W ten weekend miałam okazję wypróbować babeczki intensywnie czekoladowe firmy Gellwe.
„Babeczki mocno czekoladowe z dużą ilością białej i ciemnej czekolady. Duże i puszyste. Z jednego opakowania wychodzi 10 smacznych i wilgotnych babeczek. Specjalnie dobrane do receptury kawałki białej i ciemnej czekolady nie rozpływają się podczas pieczenia, co sprawia, że babeczki są niezwykle efektowne. Ich receptura została opracowana przy wykorzystaniu najwyższej jakości surowców bez konserwantów i barwników.
?Szybkie w przygotowaniu – wystarczy 20 minut, by wspaniałe, pyszne babeczki były gotowe. Są idealne do kawy, jako szybki deser dla dzieci oraz na wszelkie spotkania i uroczystości. Babeczki mogą przygotowywać samodzielnie większe dzieci, a maluchy pod okiem mamy lub taty. Mieszanka do wypieku ciasta stanowi gwarancję sukcesu. W kartoniku znajdują się dwa jej opakowania z kawałkami białej i ciemnej czekolady. ” pisze firma Gellwe o swoich babeczkach. (¬ródło:http://www.gellwe.pl/produkty/produkt/tytul/babeczki-mocno-czekoladowe-105/)?
Co ja na to?
Zgadzam się ze wszystkim w 100%!
Składniki:
Opakowanie babeczek intensywnie czekoladowych firmy Gellwe
2 jajka
100 ml oleju roślinnego
75 ml wody lub mleka
Dodatkowo:
60 g mlecznej czekolady
płatki migdałowe