Deser z rabarbaru, jogurtu i muesli

RABARBEROWE SZALEŃSTWO

Uwielbiam rabarbar, jego słodko-kwaśny smak, kojarzy mi się z dzieciństwem kiedy siadało się na schodach i chrupało świeży (wiem, że nie zdrowy) rabarbar maczany w cukrze : )

 

Składniki na 2 porcje:

1 szklanka obranego i pokrojonego na większe kawałki rabarbaru

5 łyżeczek miodu

1/4 szklanki wody

pół łyżeczki cynamonu

1 szklanka jogurtu naturalnego

 1/3 szklanki podpieczonego muesli

W garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.

 

 

Rabarbar podzielić pomiędzy 2 nieduże szklanki, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.

 

Smacznego :)

 

 

 


Comments are closed.