Deser z rabarbaru, jogurtu i muesli
RABARBEROWE SZALEŃSTWO
Uwielbiam rabarbar, jego słodko-kwaśny smak, kojarzy mi się z dzieciństwem kiedy siadało się na schodach i chrupało świeży (wiem, że nie zdrowy) rabarbar maczany w cukrze : )
Składniki na 2 porcje:
1 szklanka obranego i pokrojonego na większe kawałki rabarbaru
5 łyżeczek miodu
1/4 szklanki wody
pół łyżeczki cynamonu
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/3 szklanki podpieczonego muesli
W garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Rabarbar podzielić pomiędzy 2 nieduże szklanki, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.
Smacznego