Sernik z serków homogenizowanych

Sernik i łakomstwo.

  

Z powodu mojej „nie umiem wytrzymać” sernik się wylał, ponieważ powinnien chwilę postać w zimnym miejscu i stężeć, ale doskonałego smaku to napewno nie zmieniło. Polecam każdemu, bo jest bardzo, bardzo delikatny.

 

Skorzystałam z przepisu, z tej strony: http://przysmakikarolki.blogspot.com/search?q=sernik&updated-max=2008-11-03T17%3A10%3A00%2B01%3A00&max-results=20


Składniki na ciasto:

2,5 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny – stopić
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
2 żółtka

Wszystkie składniki razem wyrobic tak jak kruszonkę. Całość podzielić na części: 2/3 i 1/3.

Składniki na masę serową

3 serki homogenizowane po 200g ( u mnie z firmy Jogobella)
1 szklanka cukru (dałam 0,5 szklanki cukru)
1/2 kostki margaryny – stopić
1 budyń śmietankowy
2 białka ubite na sztywno

Mieszamy razem serki, cukier i budyń, dodajemy rozpuszczoną margarynę i na końcu ubite białka. 2/3 ciasta wykładamy na tortownice na spód, ciasto wylewamy masę serową, a nastepnie przykrywamy to resztą 1/3 ciasta.

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C

 

Smacznego ; )

Comments are closed.