Ciasto maślankowe z czerwoną porzeczką
Dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków!
Stres, nerwy, zarwane noce, całe dnie spędzone nad książkami, notatkami, baląca pupa od siedzenia i nie ruszania, dzwonienie do moich dziewczyn jak im idzie, martwienie się, tęsknienie za pieczeniem ; ). Od miesiąca walczę z sesją i muszę się pochwalić, bo nie wytrzymam – z 3 egzaminów dostałam 5,5,5! Strwierdziłam z moimi dziewczynami, że jesteśmy niemożliwymi kujonicami, ale co? Opłacało się, a teraz mam wakację, które rozpoczęłam wielkimi lodami i tym pysznym ciastem.
Delikatne, puszyste, wilgotne, maślankowe z kwaskowymi czerwonymi porzeczkami, które przełamują słodycz ciasta. Znika w oka mgnieniu, a jego przygotowanie zajęło mi dosłownie 5 minut. Za przepis dziekuję Agnieszce
Autorka przepisu: Kulinarne Spotkania (zamiast jagód dałam czerwone porzeczki)
Składniki: