Sorbet malibu

Gorąco Ci? 

 

Pyszny, bardzo orzeźwiający, bardzo prosty i szybki owocowo – alkoholowy sorbet idealny na lato! Spróbujcie, a przekonacie się sam!

Polecam i życzę miłego dnia ; )


 

Składniki na 4 małe porcje:

1 puszka ananasów z puszki

5 łyżek mleczka kokosowego

2 łyżki likieru kokosowego

listki mięty do dekoracji

Ananasy wyjąć z puszki, odcedzić od syropu i zmiksować w blenderze, włożyć masę do pojemnika i zamrozić przez co najmniej 8 godzin w zamrażalce. Następnie wyjąć zamrożone owoce, włożyć z powrotem do blendera, dodać mleczko kokosowe, likier i zmiksować wszystko na gładką masę (około 15 sekund).

Przełożyć do salaterek, udekorować listkiem mięty i od razu podawać.

Smacznego!


Comments are closed.