Koktajl jeżynowy

Szklanka pełna zdrowia i energii 

 

Pyszny, pożywny, orzeźwiający i bardzo smaczny koktajl na maślance z przetartymi przez sitko jeżynami, bo pestki są jednak za bardzo wyczuwalne. Prosty i zdrowy sposób na początek dnia lub chwilę relaksu w środowe popołudnie! :)

Polecam!

 

 

Składniki:

1 i 1/2 szklanki jeżyn

1/2 litra maślanki

1 łyżka cukru (dodać wg własnych upodobań smakowych)

1 łyżka soku z cytryny

(jogurt naturalny lub bita śmietana do dekoracji)

 

Jeżyny dokadnie umyć i zmiksować blenderem na gładką masę, następnie przez sitko przetrzeć masę i oddzielić mus od pestek – pestki wyrzucić. Do gładkiego musu dodać maślankę, cukier i sok z cytryny i wszystko dokładnie zmiksować.

Przelać do naczyń i udekorować klesem jogurtu naturalnego lub bitej śmietany.

Smacznego ;)

 

Comments are closed.