Jogurtowe babeczki kakaowe z kremem
Pyszne, lekkie, wilgotne i bardzo delikatne babeczki kakaowe, na jogurcie (zamiast jogurtu wiśniowego możecie dodać swój ulubiony lub naturalny) posmarowane z wierzchu kremem kanapkowym.
Nie macie pomysłu na niedzielny deser? To bardzo dobrze się składa, bo te babeczki to szybki sposób na coś słodkiego. Polecam
i życzę miłego dnia,
a ja wracam z powrotem do książek : /
Składniki na 12 babeczek:
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 – 1/2 szklanki cukru (zależy jak słodki jest jogurt)
3 łyżki kakao
2 jaja
350 g jogurtu owocowy (u mnie wiśniowy) lub naturalny
100 g stopionego masła
W jednej misce połoczyć suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać dokładnie łyżką.
Napełnić foremki do 2/3 wysokości papilotek.
Piec 15 – 20 minut (do suchego patyczka) w 180oC.
Po ostygnięciu wierzch udekorować ulubionym masłem (np. nutella, albo milky way)
Smacznego!