Wesołych Świąt i smacznego jajka
Moi Kochani!
Na te święta pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia: zdrówka, szczęścia, miłości, wspaniałych chwil w gronie najbliższych wśród pysznych babek, mazurków, serników i oczywiście smacznego jajka
Te na zdjęciu jajeczka, których skorupka to czekolada, białko to masa serowa, a rolę żółtka pełni konfitura morelowa. Przygotowałam je w prezencie dla bliskich mi osób, mam nadzieję, że się spodobają
WESOŁEGO ALLELUJA!
Składniki:
12 jajeczek czekoladowych (pustych w środku)
250 g serka homogenizowanego waniliowego
1 1/2 łyżeczki żelatyny
1/5 szklanki wody
60 g śmietany kremówki
12 małych łyżeczek konfitury morelowej
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, następnie dodać serek i rozpuszczona żelatynę. Dokładnie wymieszać.
Jajeczka otworzyć, ucinając wierzch ostrym nożem, nakładać serkowe „białko”, odstawić do stężenia masy. Na koniec udekorować konfiturą morelową robiąc „żółtko” na każdym wierzchu jajka.
Smacznego!