Zupa cebulowa
Dzisiaj zapraszam Was na zupę z przepisu firmy SyS. Zupę podałam z pełnoziarnistym chlebem z serem i tymiankiem i wiecie co? Ta zupa jest pyszna – delikatna, aromatyczna, a co najważniejsze bez konserwantów i sztucznych barwników. Stanowi idealny, rozgrzewający posiłek w jesienne, chłodne popołudnia.
Polecam spróbować każdemu
Składniki:
cebula suszona (min. 45%), bułka pszenna tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), sól, warzywa suszone 9% (pasternak, seler, czosnek, natka pietruszki), ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny, kminek, tymianek
Sposób przygotowania:
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, dokładnie wymieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oliwy i gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Proponuję podawać zmiksowaną, z dodatkiem śmietanki.
Smacznego.
Więcej możecie poczytać na stronie SyS (klik, klik)