Kapuśniak

 

W każdym polskim domu, każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis na tradycyjną zupę kapuśniak, jednak dzisiaj zachęcam wszystkich do spróbowania tego przysmaku wg przepisy firmy SyS (klik, klik).

Z jednego opakowania wychodzi litr zupy. Pięknie pachnie, ma lekko kwaskowaty smak, jest lekka i bardzo pożywna. Idealna na jesienne, zimne obiady ; ) U mnie podawana z ziemniakami.

Polecam!

 

 

Składniki:
kapusta suszona (min. 40%), warzywa suszone 15% (marchew, cebula, seler), kwas mlekowy (kwas), mąka ziemniaczana, sól, ekstrakt drożdżowy, majeranek, kminek, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Proponuję podawać z chlebem lub z ziemniakami. Zawartość torebki z warzywami wsyp do 1 litra zimnej wody, dodaj 1 łyżkę masła lub oleju, zamieszaj, gotuj przez 20 minut od zawrzenia. Następnie mieszankę z przyprawami rozprowadź w 250 ml zimnej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. 

Smacznego ;)


Comments are closed.