Trufle czekoladowo – migdałowe w kształcie serc

 

 

Co słodkiego przygotowaliście dla swoich Połówek z okazji święta Zakochanych?

Mój podarunek to trufle czekoladowo- migdałowe w kształcie serc. Mleczne, intensywnie czekoladowe z dodatkiem mielonych migdałów. Rozpływającą się w ustach.

Happy Valentine’s Day ; )

 

Składniki na 18 sztuk:

100 g masła

100 g mlecznej czekolady

50 g gorzkiej czekolady

50 cukru pudru

50 g mielonych migdałów

 

Miękkie masło zmiksować na puszysty krem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuścić, ostudzić i dodawać małymi porcjami na przemian z migdałami do masła. Masę schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Następnie formować kulki i od razu obtaczać w kakao lub użyć silikonowej foremki do kostek lodu w dowolnym kształcie (u mnie serca), które wypełnić truflową masą. Wstawić do lodówki na 2 godziny, po tym czasie wyjmować serca (tak jak kostki lodu) i obtaczać w kakao. 

Trufle przechowywać w lodówce.

Smacznego!


Comments are closed.